U bevindt zich hier: Indicaties
Terug naar: Startpagina
Verder naar: Allergie en Hooikoorts CVS, ME, Fybromyalgie Gewichtsbeheersing Blessures, Dry Needling Ondersteuning Hart Psychische Klachten Stress Stoppen met roken Zwangerschap IVF IUI Indicatielijst WHO
Algemeen: Contactgegevens Sitemap

Gewichtsbeheersing (afvallen)

Afvallen

Acupunctuur kan een heel goede ondersteuning bieden aan mensen die op een gezonde manier een juist gewicht willen bereiken.
Allereerst is het van belang dat u in balans bent, dat zowel de kwaliteit als de hoeveelheid energie die u heeft, goed is. Anders is het niet mogelijk om het resultaat dat u voor ogen heeft te behalen. Eerst wordt er daarom aan gewerkt dat zowel de energieverdeling als de hoeveelheid beschikbare energie in orde is. Dit kan door het inzetten van bijvoorbeeld acupunctuur, kruidenpreparaten, vitaminen of homeopathische middelen en soms een combinatie van dit alles.

Gewichtsreductie en een gezonde leefstijl

Gewichtsreductie en een gezonde leefstijl
Wanneer u in balans bent zullen we starten met het programma
”gewichtsreductie en een gezonde leefstijl”.
Hierbij zullen wij een aantal metingen doen, waaronder bijvoorbeeld: lengte en gewicht en buikomvang. Zo nodig bloeddruk opnemen, een glucose- en/of een totaal cholesterolmeting.

Afhankelijk van uw wensen en datgene wat het best is voor uw lichaam kan er in sommige gevallen met een kant en klaar dieet worden gestart. Meestal echter worden er leefstijladviezen en voedingssuggesties gegeven. Ook zullen er ondersteunende gesprekken plaatsvinden en zal er lichaams- en ooracupunctuur toegepast worden.
Lichaamsacupunctuur stimuleert op milde wijze de spijsvertering en stofwisseling en brengt lichaam en geest in balans, waardoor u minder trek heeft in ongezonde voeding en u afvalt.
Ooracupunctuur en eventueel het plaatsen van kleine verblijfnaaldjes, zijn er met name op gericht om het hongergevoel te verminderen en de verslavingsproblematiek aan te pakken. In de vervolgbehandelingen zullen de oornaaldjes steeds verwisseld worden.

Ieder mens is uniek
Zo ook de aanpak om te komen tot een gezond gewicht. De reden dat mensen te zwaar of juist te licht zijn is heel divers. Dit kan komen door te veel of te weinig eten, maar soms liggen er andere oorzaken ten grondslag aan gewichtsproblemen.
Bijvoorbeeld stress of ziekten.
Afvallen of aankomen door meer of minder te eten is lastig. Niet mogen, of juist moeten eten is vaak frustrerend en een hongergevoel hebben is onplezierig. Alleen calorie-inname beperken of verhogen is meestal niet voldoende om het juiste resultaat blijvend te bereiken. Wanneer men dan weer “gewoon” gaat eten komt men opnieuw aan. Om vervolgens weer opnieuw te moeten beginnen. Dit verzwakt het spijsverteringssysteem waardoor u nog sneller aan zult komen. Het zogenaamde jojo-effect.
Beter en gezonder is het om de "tijd" te nemen en op een verantwoorde manier te leren omgaan met voeding. Het is gezonder om wat langzamer af te vallen dan veel kilo’s in één week.
Het is van belang dat de voeding die men nuttigt niet geminimaliseerd wordt maar geoptimaliseerd.

Bij het Element wordt samen met u in kaart gebracht waar bij u het probleem schuilt en samen met u een plan opgesteld om deze problemen aan te pakken.

My gallery

Ga naar: CVS / ME, Fibromyalgie Pijnklachten